Ben je op zoek naar informatie op overgangsgebied? En is een consult niet wat je zoekt? Misschien is een online themabijeenkomst iets voor jou. Er zijn verschillende overwerpen waaruit je kan kiezen.

Zo kan je meer te weten komen over afvallen in de overgang, hoe je van je opvliegers afkomt, over de impact van de overgang op je uiterlijk of over de gevolgen van de overgang op lange termijn voor je gezondheid.

Bekijk de verschillende thema’s en schrijf je in! 

Themabijeenkomsten

Wil je op een leuke en ontspannen manier de nieuwste inzichten op overgangs-gebied horen? Ben je geinteresseerd in een bepaald thema rondom de overgang?

De meetings zijn online en worden regelmatig gegeven. Er zit vast een datum tussen die jou past.

Doe jezelf een plezier en boek een datum, het is een goede stap om te begrijpen wat er gebeurt met je lijf in de overgang.

Duidelijk en praktisch

“Als je meer te weten wilt komen over de overgang moet je zeker bij Nynke aankloppen. Ik was zoekende en wist niet zo goed wat ik hiermee moest. Ik wist ook te weinig van af. Op aanraden van een vriendin ben ik met haar meegegaan naar een workshop die Nynke gaf.

De workshop was leerzaam, erg informatief en het was ook nog super gezellig. Nynke deed het zo enthousiast. Ze trok je mee in alle onderwerpen die gebaseerd zijn op wetenschap en ze liet goed zien wat feiten en fabels zijn door middel van een powerpoint presentatie.

Het is zeker een aanrader om bij Nynke een workshop te volgen over de overgang. Zo ontmoet je ook anderen die in dezelfde fase zitten, zodat je inziet dat je niet de enige bent met bepaalde problemen.”

Pui

Welke thema’s zijn er?

  • Thema: ‘Dít is de overgang’. 

Ben je benieuwd naar wat de overgang precies is, wanneer je weet dat je erin zit en wat het betekent voor je lijf? In de bijeenkomst ‘dit is de overgang’ komt dit allemaal aan bod. Het begrijpen van de gevolgen van de hormoonveranderingen helpt al zoveel om beter om te gaan met de klachten. 

  • Thema: ‘Zo kan je wél afvallen in de overgang’

Het is de meest gevreesde klacht in de overgang: aankomen. En ja de overgang heeft effect op je gewicht en je figuur. Wat er precies gebeurd en waarom afvallen opeens zo moeilijk is geworden in de overgang komt aan bod tijdens deze bijeenkomst. En natuurlijk krijg je tips hoe het dan wél aan te pakken en wat gewicht te verliezen. Want afvallen kan wel, ook in de overgang!

  • Thema: ‘Beauty’

Wat doe je aan die zweetgeur? Waarom valt je haar uit en is daar iets aan te doen? En je huid, wat is de beste antirimpelcréme voor een vrouw in de overgang? Hoe verzorg je jouw vagina nu die droger is geworden? Dit zijn de vragen waar vrouwen geen afspraak voor maken bij mij maar die ze allemaal wel graag beantwoord willen hebben. Deze bijeenkomst draait om praktische en uiterlijke zaken en alle bijbehorende tips!

  • Thema: ‘Toekomst’

Oestrogeen heeft een beschermende werking op o.a. onze botten en ook op onze hart en bloedvaten. Een vrouw verliest 80% van haar oestrogeen tijdens de overgang en dat heeft gevolgen voor je gezondheid. Goed om daar eens bij stil te staan toch? Deze bijeenkomst gaat in op wat het gevolg is van het verlies aan oestrogeen en wat jij kan doen om je lichaam te helpen dat verlies op te vangen. 

  • Thema: ‘Opvliegers weg ermee’

Opvliegers is de meest gehoorde klacht in de overgang. Wat kan je doen aan opvliegers? Tijdens deze bijeenkomst worden alle mogelijkheden uitgelegd. Van leefstijlaanpassingen tot (wel of juist niet hormonale) medicatie. En alle soorten behandelingen die je kan proberen, óók als je al jaren niet meer menstrueert maar toch nog steeds kampt met opvliegers. Want helaas gaan opvliegers niet bij iedereen over.

Nynke 1

Tarieven

  • Kosten bijeenkomst: EUR 10,- (de bijeenkomst duurt 45 minuten). 
  • Na het boeken van de bijeekomst ontvang je een link om de bijeenkomst te volgen op het geboekte tijdstip.
  • Bij verhindering graag 24h van te voren bericht. Het betaalde bedrag wordt dan teruggestort. Bij een verzoek tot annulering minder dan 24h van te voren wordt er geen geld meer teruggestort.
Boek een bijeenkomst