Geen overgang is hetzelfde. Elke vrouw gaat door haar eigen, unieke overgangsproces heen. Dus hoe jij de overgang ervaart en welke klachten er mee samengaan is uniek voor jou. Net als de oplossingen die jou gaan helpen.

En daar zit ’t ‘m vaak in. Je kan je een slag in de rondte lezen op internet en allerlei tactieken en middeltjes proberen, en nóg geen steek verder komen als je pech hebt. Omdat jij nu eenmaal niet ‘gemiddeld’ bent.

Trouwens, misschien wil je ook niet van alles uitzoeken en proberen maar gewoon zo snel mogelijk naar een oplossing voor jou toe werken.

Blijven overgangsklachten je dwarszitten en weet je niet meer wat je eraan moet doen? Boek een consult en samen gaan we direct aan de slag om jou weer meer jezelf te laten voelen!

Waarom kiezen voor De Overgangsspecialist?

 • Gediplomeerd overgangsconsulent (BIG geregistreerd): aangesloten bij de beroepsvereniging voor overgangsconsulenten ‘de VVOC’
 • Persoonlijke benadering: informatie en oplossingen specifiek voor jouw situatie
 • Concreet en praktisch advies om de impact van de overgang te verminderen
 • Laagdrempelig en gemakkelijk: coaching in mijn praktijk of via beeldbellen vanaf de plek die jou uitkomt
VVOC logo
DMS logo
IMS logo
SoloPartners logo badge

Gun jezelf een prettige overgang

De overgang is een levensfase in het leven van elke vrouw. Het hoort erbij. Maar dat betekent niet dat je deze fase gewoon maar moet uitzitten. De overgang duurt jaren (7 tot 10 jaar) en kan behoorlijk veel klachten geven.

In de huidige tijd staan vrouwen van eind 40 nog vol in het leven en daar komt de overgang dan bovenop. En dat kan tot gevolg hebben dat je dagelijks leven een uitdaging wordt.

Precies daar kan ik je bij helpen. Met overgangsklachten hoef je niet te blijven lopen namelijk, er is heel veel aan te doen.

Als gediplomeerd overgangsconsulente help ik je om jouw eigen overgang en klachten beter in kaart te brengen en te begrijpen. En hier vervolgens zo snel mogelijk minder last van te hebben. Zo ga je deze levensfase prettiger beleven.

Gun jezelf een prettige overgang. Bespreek je klachten en kom ervan af. Samen met mij.

Nynke 3

Wie heeft er baat bij overgangscoaching?

Overgangscoaching is iets voor elke vrouw.

 • Heb je last van overgangsklachten? En wil je hier zo min mogelijk hinder van hebben?
 • Wil je graag begrijpen wat er met je lijf gebeurt in de overgang?
 • Vraag je je af of het de overgang is of wat anders?
 • Wil je weten wat je kan doen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen?
 • Gaat de overgang voor jouw gevoel niet over?

De overgang betreft jouw lijf, begrijpen wat er gaande is maakt echt een groot verschil. Daarom is overgangscoaching echt voor elke vrouw.

Je bent welkom!

Benieuwd naar ervaringsverhalen over wat een overgangsconsulente doet? Lees het in dit blog.

Kleine veranderingen maken verschil blijkt

“Wat me het meeste is bijgebleven van het consult is dat ik zelf zoveel kon gaan doen aan mijn klachten. Vantevoren had ik nooit geloofd dat een paar leefstijlaanpassingen verschil zouden gaan maken maar dat doen ze dus wel!”

K

Hoe we samen jouw klachten gaan verminderen

Je ontvangt ter voorbereiding op een consult een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar overgangsklachten. Zo kunnen we het eerste consult meteen actief aan de slag en gaan we de invloed van de overgang op jouw klachten bespreken. 

Vervolgens maken we voor je belangrijkste klachten samen een plan op maat om hier zo snel mogelijk minder last van te hebben. Aan overgangsklachten kan je zelf heel veel doen namelijk als je maar weet WAT je moet doen. En dat kan ik je vertellen

Blijken je klachten niet overgangsgerelateerd? Dan zal ik je verwijzen. Mijn expertise zit uitsluitend op het gebied van de overgang.

Tarieven en voorwaarden*

 • Je kunt bij mij direct een afspraak maken zonder verwijzing van je huisarts.
 • Je bent welkom in mijn praktijk in Nuenen, bij LEIN vrouwenzorg in Son of je kan een beeldbelconsult boeken. 
 • Kosten per sessie: EUR 80,- (een sessie duurt 45 minuten).
 • De consulten worden door verschillende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wil je weten of je verzekeraar de consulten van een Verpleegkundig Overgangsconsult vergoedt? Klik hier.
 • Tot 24 uur vantevoren is het mogelijk te verzetten of te annuleren waarbij eventueel betaalde consultkosten worden teruggestort.
Maak een afspraak Neem contact op

*Kijk hier voor alle voorwaarden

Oplossingen specifiek voor jou

Persoonlijk maatwerk via 1-op-1 consulten

Informatie en oplossingen specifiek voor jou

Je kan ontzettend veel informatie op het internet lezen over de overgang maar uiteindelijk blijft dit enigszins algemeen. Er zijn zóveel verschillende overgangsklachten. En elke vrouw beleeft haar eigen unieke overgang.

Tijdens overgangscoaching kijken we samen naar jouw unieke, persoonlijke situatie. We bepalen welke klachten overgangsgerelateerd zijn en maken een plan om daarvan af te komen.

Oplossingen specifiek voor jou
Concreet en praktisch

Direct aan de slag

Concreet en praktisch advies om klachten te verlichten

Mijn insteek bij overgangscoaching is het bereiken van resultaten in zo min mogelijk sessies. Zo vindt de intake voor het grootste deel plaats vóór de eerste sessie aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen we meteen aan de slag als we elkaar zien.

En in de meeste gevallen hebben we al in de eerste sessie samen een actie-plan samengesteld voor je belangrijkste klacht.

Concreet. Praktisch. Snel.

Coaching ook via beeldbellen2

Laagdrempelig en gemakkelijk

Coaching ook mogelijk via beeldbellen

Zonder te reizen en vanuit de plek waar het jou uitkomt je consult doen met beeldbellen via je telefoon, tablet of computer? Dat kan!

De online-consulten vinden plaats via een beveiligd platform.

En je afspraak boek je – en wijzig je – heel gemakkelijk zelf online.

Coaching ook via beeldbellen2
Gediplomeerd overgangsconsulent

Meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied

Gediplomeerd overgangsconsulent

Ik heb de opleiding tot overgangsconsulent gevolgd aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam. Dit is de enige opleiding tot overgangsconsulent die erkend is door de Dutch Menopauze Society en de VVOC (Vereniging voor Overgangsconsulenten). Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVOC.

Mijn coaching is gestoeld op de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied zodat we samen op onderbouwde wijze kunnen werken aan het verminderen van jouw klachten.

Ervaringen van andere vrouwen

Heel fijn

“Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van een overgangsconsulent maar via via kreeg ik de tip om eens naar Nynke te gaan. Ik worstel al 15 jaar met verschillende overgangsklachten en ik had geloof verloren dat het nog eens over zou gaan. Wat was ik opgelucht na het eerste consult, nu heb ik weer hoop en een plan. Ik kijk uit naar het tweede consult”

Liz

Nooit gedacht

“Ik had geen idee dat de overgang zoveel effect kon hebben. Alleen dat was al de moeite waard van mijn sessie.”

Vera

Heldere uitleg

“Ik zag door de bomen het bos niet meer; sliep slecht, had opvliegers en was zo lusteloos. Na gesprekken met Nynke is de invloed van de overgang mij veel duidelijker en alleen dat al maakt het makkelijker de klachten te verdragen. Het waren vooral de opvliegers die mij uit mijn slaap hielden en waardoor ik ook zo moe was. We zijn nu aan het kijken wat voor mij het beste werkt om van de opvliegers af te komen”

Sophie

Iets voor jou?

Kan je wel wat hulp gebruiken met het begrijpen van jouw overgangsproces? Ben je op zoek naar oplossingen specifiek voor jouw situatie? Wil jij zelf de controle terugpakken?

Ik help je graag!

PS. Vind je het fijn om eerst meer gevoel te hebben bij wat overgangscoaching voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact op en dan kijken we samen verder.

Maak een afspraak Neem contact op