Veel vrouwen van 40+ worden opeens geconfronteerd met bijvoorbeeld concentratieproblemen, vergeetachtigheid, vermoeidheid, opvliegers en stemmingswisselingen. Dit kan een groot effect hebben op je functioneren op je werk en thuis.

Vaak worden deze klachten niet als overgangssymptomen herkend en is het moeilijk te begrijpen waar dit allemaal vandaan komt.

Of wordt gedacht dat ‘je het maar gewoon moet accepteren’. Met het gevolg dat er vaak niet effectief iets aan gedaan wordt. Terwijl dit in heel veel gevallen wél mogelijk is.

De overgang is een onvermijdelijke levensfase voor elke vrouw. Wil jij hier zo plezierig mogelijk doorheen gaan? Ik help je middels een paar coachingsessies dit snel en praktisch te doen.

Maak een afspraak
nynkedelfgauw

Gun jezelf een prettige overgang

De overgang is één van de grootste veranderingen in je lichaam waar je als vrouw mee te maken krijgt. Je lichaam bevindt zich jaren (7 tot 10 jaar) in een storm van hormoonveranderingen en steekt letterlijk anders in elkaar dan daarvoor.

Dit kan heel diverse klachten geven die door elkaar heen opspelen en je dagelijks leven een stuk ingewikkelder maken.

Zoals die ene belangrijke presentatie geven en dan een opvlieger krijgen … hoe blijf je dan professioneel overkomen? Hoe blijf je rustig tegen je puber-dochter als je zelf te maken hebt met een heel kort lontje? Hoe kom je tot een gezonde leefstijl als je van de pijn in je spieren en gewrichten niet meer prettig kan bewegen?

In heel veel gevallen kan dit allemaal leiden tot stress, minder zelfvertrouwen, depressieve gevoelens en een algemeen gevoel van uitgeblust zijn. Als je pech hebt dan herken je jezelf nauwelijks meer.

Maar de overgang hoeft geen ‘carrière en relatie-killer’ te zijn. Je hoeft je klachten niet te accepteren. Er is van alles mogelijk.

Leer de overgang herkennen zodat je de symptomen ervan kan managen voordat ze je carrière en je privé leven te veel beïnvloeden. Ik help je daarbij.

Ervaringen van mijn cliënten

Heel fijn en goed geholpen

3 februari 2024

Ik ben bij Nynke geweest vanwege hormonale klachten. In 2 afspraken heb ik van Nynke ontzettend veel informatie gekregen en een advies passend bij mijn klachten. Daarnaast heb ik mij door Nynke heel erg gesteund en begrepen gevoeld door haar kundigheid en fijne contact.

Sien
Geverifieerd

Verhelderend!

11 januari 2024

Na een consult bij de huisarts was het voor de huisarts duidelijk dat ik overgangsklachten heb, ze raadde mij Nynke aan; “zij kan je alles erover vertellen en geeft heel goede tips en adviezen”.

Na m’n eerste consult bij Nynke viel alles qua klachten bij mij op z’n plek en kreeg ik concrete en fijne tips om wat aan de overgangsklachten te doen.

Mijn klachten zijn sindsdien sterk verminderd en kan ik verder aan de slag om zo gezond mogelijk ouder te worden in een andere fase.

Yvonne
Geverifieerd

Geen opvliegers meer

15 december 2023

Ik sliep al zo lang niet meer door die opvliegers, was wanhopig. twee keer bij Nynke geweest en ben zo blij met het behandelplan. Voel me stukken beter

Rianne
Geverifieerd

Jouw overgang is uniek

 

Geen overgang is hetzelfde. Elke vrouw gaat door haar eigen, unieke overgangsproces heen.

Dus hoe jij de overgang ervaart en welke klachten er mee samengaan verschilt per persoon. Net als de oplossingen die jou gaan helpen. Hoe jij en je leven in elkaar steken is echt anders dan zoals dit bij vriendinnen of collega’s het geval is.

En daar zit ’t ‘m vaak in. Je kan je een slag in de rondte lezen op internet en allerlei tactieken en middeltjes proberen, en nóg geen steek verder komen als je pech hebt. Omdat jij nu eenmaal niet ‘gemiddeld’ bent.

Trouwens, misschien wil je ook niet van alles uitzoeken en proberen maar gewoon zo snel mogelijk naar oplossingen voor jou toe werken.

Blijven overgangsklachten je dwarszitten en weet je niet meer wat je eraan moet doen? Met overgangscoaching gaan we samen aan de slag om jou weer meer jezelf te laten voelen.

cropped Favicon 2

Waarom kiezen voor coaching door De Overgangsspecialist?

 • Gediplomeerd overgangsconsulent (BIG geregistreerd)
 • Concreet en praktisch advies om de impact van de overgang zo snel mogelijk te verminderen
 • Geen lange wachttijden: je kan bij mij op korte termijn terecht 
 • Flexibele tijden: overdag of ’s avonds
 • Laagdrempelig en gemakkelijk: coaching in mijn praktijk of via beeldbellen vanaf de plek die jou uitkomt
 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering
VVOC logo
DMS logo
IMS logo
SoloPartners logo badge
Handen vrouwensymbool 1

Wie heeft baat bij overgangscoaching?

Het is heel divers waar vrouwen mee komen. En dat is logisch want hormonale schommelingen kunnen zoveel verschillende klachten geven.

Overgangscoaching is iets voor elke vrouw die plezieriger door de overgang heen wilt gaan zowel in de privé- als de werksfeer.

Dus wil jij:

 • De regie nemen over je eigen overgang zodat je je minder zorgen gaat maken?
 • Concreet en praktisch aan de slag en minder hinder ondervinden van overgangsklachten?
 • Je vitaliteit verhogen, zodat je energiek aan de nieuwe dag begint?
 • Je zelfvertrouwen versterken, zodat je je klaar voelt voor wat het (werk)leven je brengt?
 • Je scherpte verhogen, zodat je je optimaal kunt focussen?

Maak dan snel een afspraak!

Maak een afspraak

P.S. Benieuwd naar ervaringsverhalen over wat een overgangsconsulente doet? Lees het in dit blog.

Hoe we samen jouw klachten gaan verminderen

De eerste stap naar een vitale en gezonde overgang is altijd het begrijpen en herkennen van de impact van de overgang. In het eerste gesprek gaan we samen op onderzoek wat de invloed van de overgang kan zijn op jouw klachten.

De tweede stap is begrijpen wat je kan doen aan jouw overgangssymptomen. Op basis van jouw wensen maken we voor je belangrijkste klachten samen een plan op maat om er zo snel mogelijk minder last van te hebben.

Vervolgens ga je werken aan bepaalde veranderingen en/of aanpassingen in leefstijl, je omgeving en hoe je bijvoorbeeld tegen de implicaties van de overgang aankijkt.

En geloof me, kleine veranderingen kunnen echt grote verschillen maken in hoe je door de overgang heen gaat.

Naast voeding- en leefstijladvies bekijken we alle andere mogelijkheden zoals inzet van vitamines, mineralen, plantaardige supplementen, behandelingen en hormoontherapie. Samen bespreken we welke combinatie van mogelijkheden jou van jouw klachten gaat afhelpen.

Ben jij klaar om de regie te nemen? Vanuit mijn expertise en passie ondersteunen ik je zo gezond en vitaal mogelijk door de overgang heen te gaan.

Professioneel

5 februari 2024

Heel fijn gesprek waarin alle klachten één voor één besproken werden en uiteindelijk advies van behandeling werd voorgesteld. Kon er direct mee naar m’n huisarts. Er was aandacht voor de fysieke, emotionele en seksuele kanten van hormoon schommelingen. Nynke is op de hoogte van recente ontwikkelingen en behandeling en onderzoek. Ze is ook nog eens super enthousiast en gezellig. Ik had een online gesprek wat heel praktisch was en niet minder persoonlijk. Ook reacties op vragen naderhand. Top!

Maartje van Frankenhuijsen
Geverifieerd

Tarieven en voorwaarden*

 • Je kunt bij mij direct een afspraak maken zonder verwijzing van je huisarts.
 • Je bent welkom in mijn praktijk in Nuenen, bij LEIN vrouwenzorg in Son of je kan een beeldbelconsult boeken. 
 • Kosten per sessie: EUR 87,50,-*.
 • De consulten worden door verschillende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wil je weten of je verzekeraar de consulten van een Verpleegkundig Overgangsconsult vergoedt? Klik hier.
 • Tot 48 uur van tevoren is het mogelijk kosteloos te verzetten of te annuleren. Bij veranderingen korter op de afspraak gelden andere voorwaarden. Bekijk hier de betalings- en annuleringsvoorwaarden.

* Tarieven per 1 januari 2024

Maak een afspraak Neem contact op

*Kijk hier voor alle voorwaarden

Gediplomeerd overgangsconsulent

Meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied

Gediplomeerd overgangsconsulent

Ik heb de opleiding tot overgangsconsulent gevolgd aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam. Dit is de enige opleiding tot overgangsconsulent die erkend is door de Dutch Menopauze Society en de VVOC (Vereniging voor Overgangsconsulenten). Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVOC.

Mijn coaching is gestoeld op de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied zodat we samen op onderbouwde wijze kunnen werken aan het verminderen van jouw klachten.

Persoonlijk maatwerk via 1-op-1 consulten

Informatie en oplossingen specifiek voor jou

Je kan ontzettend veel informatie op het internet lezen over de overgang maar uiteindelijk blijft dit enigszins algemeen. Er zijn zóveel verschillende overgangsklachten. Elke vrouw is uniek in welke klachten bij haar naar voren komen.

Tijdens overgangscoaching kijken we samen naar jouw unieke, persoonlijke situatie. We bepalen welke klachten hormoon gerelateerd zijn en maken een plan om daarvan af te komen.

Oplossingen specifiek voor jou
Concreet en praktisch

Direct aan de slag

Concreet en praktisch advies om klachten te verlichten

Mijn insteek bij overgangscoaching is het bereiken van resultaten in zo min mogelijk sessies. Zo vindt de intake voor het grootste deel plaats vóór de eerste sessie aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen we meteen aan de slag als we elkaar zien.

En in de meeste gevallen hebben we al in de eerste sessie samen een actie-plan samengesteld voor je belangrijkste klacht.

Concreet. Praktisch. Snel.

Laagdrempelig en gemakkelijk

Coaching ook mogelijk via beeldbellen

Zonder te reizen en vanuit de plek waar het jou uitkomt je consult doen met beeldbellen via je telefoon, tablet of computer? Dat kan!

De online-consulten vinden plaats via een beveiligd platform.

En je afspraak boek je – en wijzig je – heel gemakkelijk zelf online.

Coaching ook via beeldbellen2

Waardevol consult bij sympathieke Nynke

27 januari 2024

Nynke is sympathiek en ontvangt je warm. Neemt alle tijd om alle klachten te noteren. Informeert helder over de veranderingen in je lijf en de gevolgen daarvan en brengt een advies mét keuze opties uit. Ik heb het al erg prettig en waardevol ervaren.

Jorijn
Geverifieerd

Ontzettend prettig informatief én praktisch consult

23 december 2023

Ik ben zeer positief over het consult bij Nynke. Voor mij was dit consult deels bedoelt om vage klachten te duiden en deels preventief over wat me te wachten staat. Nynke heeft heel duidelijk uitgelegd wat er allemaal gebeurt in je lichaam ,

Ook geeft ze praktische adviezen en tips. Ze stelt de juiste vragen en ik ben echt een stuk wijzer en beter toegerust .

Loes
Geverifieerd

Heel leerzaam

15 december 2023

Ik wist niet wat ik kon verwachten van een overgangsconsulent maar het was top. Ik snap nu wat de overgang kan doen. Aanrader!

Lisanne
Geverifieerd

Iets voor jou?

 • Kan je wel wat hulp gebruiken met het begrijpen van jouw overgangsproces?
 • Ben je op zoek naar oplossingen specifiek voor jouw situatie?
 • Wil jij zelf de regie terugpakken en zowel je privé- als je werksituatie niet laten lijden onder de overgang?

Ik help je graag!

PS. Vind je het fijn om eerst meer gevoel te hebben bij wat overgangscoaching voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact op en dan kijken we samen verder.

Maak een afspraak Neem contact op