Maar liefst 5% van vrouwen die menstrueren hebben last van het premenstruele syndroom, beter bekend als PMS. Zij kunnen elke maand in de weken voor hun menstruatie forse klachten ervaren.

Mijn praktijk heet dan wel de Overgangsspecialist maar ik ben ook gespecialiseerd in PMS en PMDD-klachten.

Heb je elke maand in de weken voor je menstruatie terugkerende klachten waarvan je denkt dat dit met je hormonen te maken heeft?

Maak een afspraak en we gaan er samen naar kijken.

Maak een afspraak
PMS specialist

PMS coaching

PMS- en PMDD-klachten beginnen vaak na de eerste zwangerschap, nemen in hevigheid toe naarmate je dichter bij de overgang komt en zullen pas na de overgang verdwijnen. Dat kunnen heel veel maanden zijn!

Ik ben gespecialiseerd in vrouwelijke hormonen. Die hormonen gaan behoorlijk uit de pas lopen in de overgang maar ook tijdens je vruchtbare leven kunnen hormoonschommelingen je kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden.

Voel je je elke maand belemmerd door je PMS klachten? Kom er een keer over praten, samen kunnen we kijken wat je kan doen om minder last te hebben van PMS.

Er wordt soms verbaasd gereageerd dat PMS-klachten bij een praktijk voor overgangsklachten horen. Het is echter heel logisch.

Bij zowel bij PMS als bij de overgang draait het om klachten die voortkomen uit de schommelingen van de vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen. En daarmee komen ook de behandeladviezen deels overeen.

PMS specialist

Er blijkt wat aan te doen!

“Lang dacht ik dat het bij mij hoorde die klachten elke maand. De weerslag op mijn relatie werd wel erger daarom heb ik toch een consult geboekt. Er is een wereld voor mij open gegaan. Het is niet nodig blijkbaar me zo te voelen voor de menstruatie.”

Myra

PMS: Blijf er niet mee door lopen

Je zo anders voelen een deel van de maand.

Elke maand weer zaken moeten lijmen die in de weken voor de menstruatie gesneuveld zijn door de stemmingswisselingen.

De menstruatie die wordt verwelkomd omdat de klachten dan voorbij zijn en de fijne weken beginnen. En je je weer jezelf voelt.

PMS kan een wissel trekken op je dagelijkse (maandelijkse) leven. Meer weten? Lees het in het blog ‘PMS’

Ik spreek veel vrouwen die voor overgangsklachten komen en dan aangeven hoe erg ze last hebben gehad van PMS-klachten. Als ze dan beseffen dat er wel hulp was geweest geeft dat behoorlijke emoties. Al die maanden die makkelijker hadden kunnen verlopen.

PMS is chronisch en gaat pas over na de overgang. Kom een keer praten. Alleen de herkenning wordt al als fijn ervaren.

Waarom kiezen voor praktijk ‘De Overgangsspecialist’?

 • Gediplomeerd overgangsconsulent (BIG geregistreerd)
 • Concreet en praktisch advies om de impact van de overgang zo snel mogelijk te verminderen
 • Geen lange wachttijden: je kan bij mij op korte termijn terecht 
 • Flexibele tijden: overdag of ’s avonds
 • Laagdrempelig en gemakkelijk: coaching in mijn praktijk of via beeldbellen vanaf de plek die jou uitkomt
 • Vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering
VVOC logo
DMS logo
IMS logo
SoloPartners logo badge

Hoe we samen jouw klachten gaan verminderen

Tijdens het eerste consult gaan we de invloed van de hormonen op jouw klachten bespreken en kijken we of je klachten bij PMS of PMDD horen.

Vervolgens maken we samen een plan op maat om de impact van de hormoonschommelingen te verminderen. Aan PMS-klachten kan je zelf veel doen namelijk, als je maar weet WAT je moet doen. En dat kan ik je vertellen. Ook nemen we alle mogelijke behandelopties door die je kan proberen naast de voedings- en leefstijladviezen die kunnen helpen.

De meeste vrouwen hebben aan 1 á 2 consulten genoeg.

Blijken je klachten niet hormoon gerelateerd? Dan zal ik je verwijzen. Mijn expertise zit uitsluitend op het gebied van PMS en de overgang.

Tarieven en voorwaarden*

 • Je kunt bij mij direct een afspraak maken zonder verwijzing van je huisarts.
 • Je bent welkom in mijn praktijk in Nuenen,bij LEIN vrouwenzorg in Sonof je kan een beeldbelconsult boeken.
 • Kosten per sessie: EUR 85,- *.
 • De consulten worden door verschillende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wil je weten of je verzekeraar de consulten van een Verpleegkundig Overgangsconsult vergoedt? Klik hier.
 • Tot 24 uur van tevoren is het mogelijk te verzetten of te annuleren waarbij eventueel betaalde consultkosten worden teruggestort.

*Tarieven per 1 januari 2023. Een consult duurt 45min exclusief voorbereiding en administratie

Maak een afspraak Neem contact op

*Kijk hier voor alle voorwaarden

Oplossingen specifiek voor jou

Persoonlijk maatwerk via 1-op-1 consulten

Informatie en oplossingen specifiek voor jou

Je kan ontzettend veel informatie op het internet lezen over PMS maar uiteindelijk blijft dit enigszins algemeen. Er zijn zóveel verschillende PMS- klachten. Elke vrouw is uniek in welke klachten bij haar naar voren komen.

Tijdens de consulten kijken we samen naar jouw unieke, persoonlijke situatie. We bepalen welke klachten hormoon gerelateerd zijn en maken een plan om daarvan af te komen.

Oplossingen specifiek voor jou
Concreet en praktisch

Direct aan de slag

Concreet en praktisch advies om klachten te verlichten

Mijn insteek is het bereiken van resultaten in zo min mogelijk sessies.

In de meeste gevallen hebben we al in de eerste sessie samen een actie-plan samengesteld voor je belangrijkste klachten.

Concreet. Praktisch. Snel.

Coaching ook via beeldbellen2

Laagdrempelig en gemakkelijk

Coaching ook mogelijk via beeldbellen

Zonder te reizen en vanuit de plek waar het jou uitkomt je consult doen met beeldbellen via je telefoon, tablet of computer? Dat kan!

De online-consulten vinden plaats via een beveiligd platform.

En je afspraak boek je – en wijzig je – heel gemakkelijk zelf online.

Coaching ook via beeldbellen2
Gediplomeerd overgangsconsulent

Meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied

Gediplomeerd overgangsconsulent

Ik heb de opleiding tot overgangsconsulent gevolgd aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam. Dit is de enige opleiding tot overgangsconsulent die erkend is door de Dutch Menopauze Society en de VVOC (Vereniging voor Overgangsconsulenten). Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVOC.

Mijn coaching is gestoeld op de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op PMS- en overgangsgebied zodat we samen op onderbouwde wijze kunnen werken aan het verminderen van jouw klachten.

Ervaringen van andere vrouwen

Steeds ergere klachten

“Mijn PMS-klachten leken steeds erger te worden en ik was het zo ontzettend zat om me elke maand zo anders te voelen. Het was fijn erover te kunnen praten en een opluchting te horen wat de invloed van de hormonen is (ik twijfelde zo aan mijzelf). Ik heb veel handvatten gekregen en weet welke behandelingen mogelijk zijn. Echt blij dat ik de stap gezet heb.”

Leen

Iets voor jou?

Kan je wel wat hulp gebruiken met het begrijpen van jouw hormonen? Ben je op zoek naar oplossingen specifiek voor jouw situatie? Wil jij zelf de controle terugpakken?

Ik help je graag!

PS. Vind je het fijn om eerst meer gevoel te hebben bij ik voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact op en dan kijken we samen verder.

Maak een afspraak Neem contact op